top of page

To extra vandreture omkring Nerja samt kort 

Nerja – kort over tur 1 og 2 samt beskrivelse af tur 3 og 4 med kort

 

Kort over tur 1: Bestigning af Cielo, beskrevet i La Danesa, februar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestigning af Cielo - tur 1

 

 

 

 

Kort over tur 2: Rundtur Capistrano – Chillar, beskevet i La Danesa, februar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rundtur Capistrano - Chillar - tur 2

 

 

 

3. Tur op til Cortijo de Rufino (ruin): 15,5 km. ca. 5 timer incl. pauser og ca. 500 højdemeter. En aldeles fantastisk tur med stor landsskabsmæssig variation, idet vi både går oppe på bjerget og nede i en slugt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turen starter i Maro og man kan passende parkere lige efter den sidste rundkørsel, så snart man kommer ind i byen.

Man går nu hen ad hovedgaden i østlig retning, går forbi rundkørslen og vandrer nu et par hundrede meter hen ad den gamle N 340 indtil man kommer til en afkørsel på venstre hånd, der går ned mod Maros fine kilde. Man går ned til kilden og her tager man bestik af landskabet. En grusvej går opad og man ser deroppe en cementmast. Der står en del master, men kun én af cement. Man går nu op til cementmasten  - der er en sti, men det er lidt stejt. Oppe ved masten går man til højre og følger nu stien op forbi en indhegnet udstykning, der aldrig er blevet bebygget.

Efter udstykningen går man til højre op forbi en stor vandtank i en indhegning, hvor der går nogle hunde. 10 - 20 m. efter vandtanken går der en sti af til venstre – den går opad. Man følger stien, som på et tidspunkt når hen til kanten af en lille slugt. Her går en sti af mod venstre og nu ligner stien en rigtig mulddyrsti. Den går først i vestlig retning, derefter går den mod nord og drejer derefter igen mod øst. Inden længe når man op på en slags kam, hvorfra man mod nord kan se bjerget Cerro Fuente del Perro og ruinen af Cortijo del Rufino.

Nu følger man blot denne meget fine sti nordud  - den går lige ud en del af vejen og er ikke vanskelig at gå på, men en gang imellem går det opad. På et tidspunkt når man op til ruinen som ligger meget smukt med udsigt over kysten ved Maro – Nerja. I klart vejr kan man se Rif bjergene i Marokko. Her ved ruinen spiser vi vores mad og hviler ud, mens vi beundrer den 5 stjernede udsigt.

Efter hvilet fortsætter vi nordud fra ruinen – stien fortsætter lige ovenfor ruinen. Det er igen en meget fin sti, som vi blot følger indtil den ender ude på en bred grusvej bagved et besynderligt skur. Nu er vi på grusvejen, der går op fra Maro dalen til bebyggelsen La Sibila, som man passerer, når man vil bestige Cielo.

Her ved skuret drejer vi til venstre og følger grusvejen – først går den op til et lille pas og derefter går den jævnt nedad. Her kan vi rigtigt skridte ud, og vi bliver på vejen og tager ikke de ”smutstier” der er anlagt for at afkorte vejen. Når vi ikke gør det, er det fordi vores knæ hellere vil gå så lige ud som muligt. Inden længe kommer vi ned til vejgaflen i Maro dalen. Her drejer vi til højre, for vi vil gå tilbage til Maro i bunden af Barranco de la Coladilla, da det er en superflot tur.

Vi drejer altså til højre hen imod ”Area recreativa El Pinarillo”, men skal kun gå ca. 100 m. inden vi ser en sti på venstre hånd, der fører ned i kløften. Der står en vejpæl med et rødt og hvidt kryds på. Det er her vi skal ned. Stien er meget ”bulet” i starten, men så snart man når ned i bunden, går det herligt og jævnt nedad på dejligt flodsengssand. Hernede kan vi beundre de stejle klippesider med huler og bevoksning – det er megaflot. Efter et par km. skal vi holde øje med en stor varde, der står på stiens venstre side. Varden viser det sted, hvor man skal kravle op ad kanten for at komme ud af slugten. Det er ikke så slemt, som det måske ser ud, og inden længe er vi oppe på grusvejen, der fører ned til Maro.

Grusvejen kommer ud lige ved parkeringspladsen til hulerne, og herfra kan vi nemt finde vej tilbage til bilen. Nede i Maro skal vi dog lige have os et par forfriskninger på en af de barer, der ligger på hovedgaden.      

 

4. Rundtur ad Arroyo Sanguino

 

Vandretur op gennem Arroyo Sanguino til Cortijo de Rufino stien og tilbage: 8,5 km, ca. 4 timer og 400 højdemeter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi parkerer samme sted som til tur 3 og går igen hen ad hovedgaden til rundkørslen i Maros østlige ende. I denne rundkørsel går en vej ind under motorvejen i nordlig retning og her går vi ind. Vi følger vejen, som går forbi et par huse. På et tidspunkt bliver vejen til en sti, som nu følger bunden af den udtørrede bæk Arroyo Sanguino. Det betyder jo blodbækken, men om der er udgydt blod her, har jeg ikke kunnet finde ud af. Hvorom alting er, er det en superfin ”bækseng” man her går i. Den stiger langsomt opad, men kun så lidt, at man ikke opdager det. Vi går en times tid i bæksengen og nyder den helt specielle natur, der hersker hernede. Men på et tidspunkt kan man ikke komme længere. En klippe spærrer vejen, men her er der en stor varde, der ”fortæller” at her skal vi dreje af mod højre og gå ud af bækken. Nu følger vi en fin sti op ad skrænten. Den er til tider lidt stejl, og man skal holde øje med stiens forløb, for på et tidspunkt drejer den til højre, men denne drejning kan man let overse, og så er fanden løs i Laksegade. Vi har prøvet at gå lige ud, der hvor vi skulle have drejet til højre (vi gik og snakkede og var ikke ordentligt opmærksomme) og det kom der kun snavs, rifter og strabadser ud af. Men hvis man holder øje med hovedstien kommer man uden problemer op på en tværgående sti – den sti der går mellem Cortijo de Rufino (tur 3) og Maros kilde. Her drejer vi til højre og følger denne fine sti tilbage imod kysten. Se tur 3 for beskrivelse af returruten (i modsat retning).

 

 

 

bottom of page